Hvad er Vegan Jelly?

Vegansk gelé er gelé, der ikke indeholder nogen animalske produkter, specielt gelatine. Bruges som fortykningsmiddel og at give mad en gel-lignende, vaklende tekstur, gelatine er en ingrediens i mange fødevarer, herunder gelé og gummy slik og slik, frosne desserter, buddinger, skumfiduser, og kapsler til piller. Ordet gelé kan også henvise til klare, smørbare frugtkonserves, som normalt en vegansk mad, medmindre der er tilføjet gelatine.

En vegansk kost omfatter ikke fødevarer, der indeholder animalske produkter, herunder fødevarer, såsom kød, mejeriprodukter, honning eller æg. Spise veganer betyder også, at veganske folk har brug for at læse etiketter fødevareingrediens til mindre åbenlyse animalske produkter, såsom valle og kasein, som er mælkeprodukter. Veganere nødt til at kontrollere ingrediens lister for gelatine, da det er en bestanddel i en lang række fødevarer, hvoraf mange kan virke veganske da de ikke indeholder kød, mælk eller æg.

Alt indeholdende gelatine er ikke veganer eller vegetarisk, idet gelatine er lavet med dyr kropsdele. De særlige dele varierer, men omfatter ofte kogt knogler, hud, sener og andre bindevæv fra svin og køer. Nogle gelé, der ikke indeholder gelatine indeholder cochenille, også opført som carmin, som er lavet af knuste biller. En gelé, der indeholder dette ville ikke betragtes som en veganer gelé enten.

Vegansk gelé kan være baseret på en række plantebaserede produkter. Agar-agar, som er afledt af tang, er en flavorless stof, der kan opnås i flager, pulveriseret eller blokform, og det danner gelé, når det kombineres med vand og kogte. Carrageen eller irsk mos er en type af tang samt, og anvendes også til at gøre veganske gelatine erstatninger. Guargummi, johannesbrødkernegummi, og nogle andre produkter, herunder syntetiske stoffer kan anvendes i veganske fødevarer for at opnå de fortykkelse og teksturering virkninger af gelatine uden brug animalske produkter.

Der er veganske jelly muligheder for folk, der ikke ønsker at forbruge animalske produkter, selv om mange af de mest populære mærker ikke tilbyder vegetariske indstillinger. Nogle af disse muligheder er tilgængelige i almindelige dagligvarebutikker i snack pack format, men veganere bør altid læse etiketten for at kontrollere for gelatine. Mange veganske gelé produkter, herunder pulveriseret gelé dessert mix, kan købes online fra speciale detailhandlere eller i helsekost butikker. Nogle veganere og vegetarer gøre deres egne veganske jelly med agar-agar, carrageen eller andre produkter til at erstatte gelatine i hjemmelavede opskrifter.

  • Veganere nødt til at læse varedeklarationer omhyggeligt for at sikre, at de ikke køber en gelé, der indeholder animalske produkter.
  • Johannesbrødkemegummi fra johannesbrødtræet anvendes ofte til at fortykke veganske gelé.
  • Vegansk gelé på en småkage.

© 2019 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com