Hvad er Halal Pizza?

Halal pizza er en type pizza, der anses for tilladt i islamisk kosten lov. Et sæt af kosten love, kaldet halal, afgrænse, hvad muslimer kan spise, i henhold til de principper i deres tro. Den kategori af fødevarer mærket "halal" er indstillet mod en anden kategori kaldet "haram" eller fødevarer, der er forbudt.

I mange samfund, muslimer gør en indsats for at finde bestemte typer af fødevarer, der betragtes som halal. Komplekse fødevarer som pizza er ofte mere vanskeligt at vurdere, da de omfatter mange forskellige former for ingredienser, som alle kan være enten halal eller haram. Halal pizza er pizza, der kun indeholder halal ingredienser, og er ikke blevet forurenet med haram ingredienser. Det halal betegnelse gælder for enten friske pizza i en restaurant eller forberedte frosne produkter.

De store regler for halal fødevarer har at gøre med animalske produkter, og hvordan de er fremstillet. En primær regel er, at muslimer ikke kan spise svinekødsprodukter. En anden regel er, at andre dyr, der anvendes i halal madlavning skal slagtes på en meget præcis måde. Dette øger vanskeligheden ved at vælge halal fødevarer, da mange store fødevareproducenter ikke slagte dyr i en halal måde. Halal slagtning kræver en hurtig snit til forskellige dele af dyret for at dræbe det på en human måde.

En af de primære problemer med at finde halal pizza indstillinger er de ingredienser, der går ind i dejen. Selv en vegetar pizza kan nogle typer af forarbejdede dej, der omfatter animalske produkter som svinefedt eller fedt. Dette kan gøre pizza haram.

Et andet problem med halal pizza er saucen. Tomatsauce anvendes i pizza kan eller ikke kan indeholde animalske produkter. Nogle typer af tomatsauce omfatter dyr bestand, eller selv små stykker af italiensk pølse, som kan være fremstillet af svinekød. Halal pizza kræver en vegetarisk sovs, eller en en tomat sauce, der ikke har svinekød eller andre haram ingredienser.

Når du vælger halal pizza, muslimer og andre, der spiser halal fødevarer også nødt til at overveje toppings. Pizza er en skål med mange valgfrie toppings, og nogle af disse er halal, mens andre er haram. Vegetabilske toppings er halal, medmindre de har været krydskontamineret. Nogle af de traditionelle kød toppings til pizza er ikke halal, og bør ikke indgå i en halal pizza.

  • I en generel forstand, "halal" betyder "lovlig" på arabisk, og henviser til, at der er tilladt i henhold til reglerne i Islam.
  • Halal pizza er udarbejdet i overensstemmelse med sharia-principperne.
  • Halal markeder sælger et bredt udvalg af halal fødevarer og produkter, herunder ingredienser til at gøre halal pizzaer.

© 2019 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com