Hvad er en blå Duck?

Den blå Duck er en type af vandfugle findes i New Zealand. Blå ænder er unikke i, at de ikke synes at være relateret til andre arter af ænder og udviser adfærd atypiske andre ænder arter. Det videnskabelige navn for Blue Duck er Hymenolaimus malacorhynchos.

En endemisk art, den blå duck lever udelukkende i New Zealand. Gennemsnit 21 inches (53 cm) i længden, disse ænder er blågrå med brune bryst aftegninger. De har gule øjne, lyserøde regninger, og ikke er stærke flyvere.

Blå ænder er territoriale, og deres flod levesteder ofte har hurtigt bevægelige strømme. I modsætning til mange ænder, kan den blå duck manøvrere i hurtige strømfald og holde på store sten, mens fodring under vand. Deres kost består af hvirvelløse dyr og caddisfly larver.

Selvom blå ænder kan yngle i deres første år, de fleste ikke begynde avl før de er to år gammel. Usædvanligt for de fleste ænder arter, blå ænder synes at parre for liv og mænd deltager i omsorgen for de unge. Nesting forekommer i august til november, og reder er lavet i huler eller sprækker i klipperne.

Hunnen lægger 4-7 æg, som inkuberes i ca. en måned. De unge er generelt sort og hvid, men har en særlig glans, der camouflerer dem, mens de svømmer i vandet. De har også store fødder, misforhold til deres krop for at hjælpe dem i svømning i de stærke flod strømme. Ællinger bo hos forældrene for omkring otte til ti uger, så finde deres egne territorier, som regel i nærheden. Blå ænder lever i omkring otte år.

Den blå ænder har flere forskellige almindelige navne. Ud over "blå", som henviser til dens farve, er det også kaldes et bjerg duck eller brusand grund af dets levested. Et andet fælles navn er den Træænder efter hannens fløjtende kald.

Fra 2010, den blå duck befolkning var ca. 2,000-4,000, og denne art blev anset truede. Levesteder ødelæggelse er den primære årsag til nedgangen, som det ses af ænder forsvinden fra deres tidligere lavtliggende levesteder. Yderligere årsager omfatter indførelsen af ​​nye arter, såsom stoats, og behovet for at konkurrere om mad med den øgede befolkning af ørreder i New Zealand floder. I 1997 den newzealandske Department of Conservation, der er nedsat en Blue Duck genopretningsplan at forsøge at redde arten. Programmet har været marginalt vellykket, og selv om befolkningen stadig fortsætter med at langsomt falde, er det for det meste stabil.

  • Den blå Duck er en type af vandfugle findes i New Zealand.

© 2019 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com