Hvad er en Gilaspætte?

Native til det sydvestlige USA og Mexico, Gilaspætte (Melanerpes uropygialis) er en fugl er kendt for et sort og hvidt mønster på ryggen, der ligner mønstret for en zebra, og dens karakteristiske højfrekvent "churring" opkald. Hannerne er let identificeres ved de røde fjer på toppen af ​​deres kranier. Stående 8 til 10 inches (ca. 20 til 25 cm) høj, og vejer 3,5 ounce (ca. 68 gram), den Gilaspætte prale et vingefang på 16 inches (ca. 41 cm).

Den Gilaspætte, som har en levetid på omkring 10 år, er almindeligt placeret i ørkenen habitater, såsom sydøstlige Californien, sydlige dele af Arizona, sydvestlige Nevada, og sydvestlige New Mexico. Desuden er den fugl fundet i det sydlige og centrale Mexico. Selvom spætte s tal overskrides mere end tre millioner i 2010, truer den menneskelige udvikling i birdâ € s naturlige levesteder for at reducere gila befolkning. Andre trusler mod spætte omfatter naturlige rovdyr som Bobcats, prærieulve, slanger og prærieulve.

En mellemstor spætte, fuglen har en brun ansigt og hals, grå eller tan hals og mave, og hvide pletter, der vises, mens Gila er under flyvningen. Den spætte besidder en muskuløs hals og hoved, der gør det muligt for dens næb til boring i træer, kaktusser, og andet materiale. Ofte vil hanner selv hammer højlydt på metal for at proklamere deres område, eller søge en mage.

Den spætte bruger sin lange næb til at gøre en rede i Saguaro kaktus i Sonoran Desert eller i Mesquite træer. Indersiden af ​​kaktus tilbyder en sikker og køligt sted for spætte og unge. Når reder opgives, er hjem ofte overtaget af ugler eller andre fugle.

I det tidlige forår, Gila spætter parre sig. Den kvindelige spætte typisk lægger 3-5 hvide æg i en rede i et træ eller kaktus. Inden for to uger, æggene klækkes. Den mandlige og kvindelige begge fodre deres unger. Hannerne imidlertid typisk bruge mere tid beskytte reden, mens hunnerne normalt samle maden. Omkring en måned efter deres fødsel, vil de unge forlader reden.

Kost af Gilaspætte består af hovedsagelig insekter. Fuglen forbruger også frugter, bær og frø. Ved lejlighed vil spætte spise æg fra firben og andre fugle. Nogle spætter nærheden befolkningsgrupper foder ud af birdfeeders eller endda hundemad.

  • Gila spætter er hjemmehørende i det sydvestlige USA og dele af Mexico.
  • Den coyote er en naturlig rovdyr af Gilaspætte.

© 2020 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com