Hvad er Jojoba Wax?

Jojoba voks er den olieagtige stof, der er fremstillet af klemme eller trykke frøene af jojoba busk, som er en træagtig staude, der er hjemmehørende i det sydlige Arizona og det sydlige Californien i USA og til den nordvestlige region i Mexico. Frøene af jojoba stedsegrønne udbytte ca. 50 procent af en flydende voks, når de er presset, som kaldes koldpresning og er den mest naturlige måde at opnå voks. De fleste mennesker kalder dette stof "jojobaolie", fordi voks er flydende og ligner en vegetabilsk olie. Det er imidlertid en voks på grund af dens kemiske sammensætning. Det biologiske navn for jojoba busk er Simmondsia chinensis.

Oprindelige folk i USA var vant til at indsamle jojoba frø og presse dem til at opnå jojoba voks, som de bruges til madlavning, til hudpleje, til hårpleje og til medicinske formål. Frøene anses store, og de noget ligner kaffebønner i udseende. Disse oprindelige folk også undertiden ristede jojoba frø til at forberede en type kaffe. Jojobavoks ligner en rav-farvet olie, der stort set ikke har nogen duft, en tendens til at blive absorberet af huden hurtigere end olier og er mere stabilt, giver mulighed for en længere holdbarhed. Mange moderne hårplejeprodukter indeholder jojoba voks, fordi det naturligt stof har en bemærkelsesværdig lighed med human sebum.

Det siges, at hvis jojoba voks er placeret på hovedbunden, vil det reducere sædvanlige talgproduktion, således medvirken i kontrollen af ​​fedtet hår. Denne påstand er imidlertid ikke blevet bevist. Skaldethed kan også være forhindret eller forsinket med brug af jojobavoks fordi dette naturligt stof har evnen til at hjælpe med at rense hårsækkene af hvad der er kendt som størknet ophobning af sebum, som kan føre til standsning af hårvækst. Hudplejeprodukter, især dem, der hævder at være naturlige, også kan indeholde jojoba voks, fordi det har vist sig at blødgøre og fugter tør hud ved at nedsætte tabet af vand gennem porerne. Passagen af ​​vanddamp og gasser ikke helt hindres af denne voks, som gør det til en god kosmetisk produkt, der nærer huden uden at holde det fra at trække vejret.

Selvom nogle mennesker rent faktisk lave mad med den flydende vegetabilske voks af jojoba busk, er det stadig meget udbredt eksternt til bidrage til at afhjælpe solskoldning, windburn, mindre rifter, sår og forbrændinger eller som en generel tonic for huden og håret. Det er et ikke-toksisk stof, men følsomme individer kan opleve en mild allergisk reaktion til dets anvendelse. Voksen er bredt sælges i helsekost butikker og bruges bedst lige i stedet for som en ingrediens i hud- og hårplejeprodukter.

  • Jojoba voks kan hjælpe med windburn.
  • Jojobavoks indgår i mange naturlige hudplejeprodukter.

© 2020 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com