Hvad er Lavender?

07/14/2014 by admin

Lavendel, eller Lavandula, er en urt i mint familien, der primært ansat til sin duft i haven og i produkter til personlig pleje, men også finder vej til madlavning. De forskellige sorter er undertiden kategoriseret som engelsk, fransk, italiensk og spansk lavendel.

Dyrkning

Denne plante vokser til en højde på 1-3 meter (30 til 90 cm). Dens blå til lilla-farvede blomster blomstre fra juli til september. Det gør bedst i let jord og med masser af sol, og kan let dyrkes fra frø, eller fra stiklinger eller planter. For at tørre, høste knopper når knap nok åbne og spredes i et mørkt, godt ventileret sted.

Kulinariske anvendelser

Lavendel bruges til at blive betragtet karakteristisk kun af provencalske retter, og indgår som en af bestanddelene i Herbes de Provence, sammen med kørvel, merian, rosmarin, sar, estragon, timian, og nogle gange fennikel. Innovative kokke har for nylig udvidet sin rækkevidde i køkkenet. Det kan bruges til at lave mange forskellige typer af desserter og andre søde produkter, herunder geléer, limonade, creme brûlée, is og cookies. Det kan også anvendes i krydrede retter samt i salatdressing, i ged ost tærter, og som et krydderi til fjerkræ.

Andre anvendelser

Udenfor køkken, kan det anvendes til duft linned og klæder i poser, pomanders og andre tørrede arrangementer. Som en generel luft duft, det er også tilgængelig som røgelse. Lavendel olie bruges også som duftstof i shampoo, hår gel, sæbe, skumbad, badesalt, parfume og andre produkter. Det er også bruges som en antiseptisk.

Forsigtig

Det er vigtigt at markere kulinariske lavendel klart og ikke erstatte personlig pleje eller andre lavendel produkter i opskrifter. Desuden er det blevet anbefalet, at unge drenge bør undgå produkter til personlig hygiejne, der indeholder lavendelolie, som det har resulteret i gynækomasti, unormal udvikling af bryster hos drenge. Forhør dig hos en sundhedsfaglig uddannelse for eventuelle bekymringer.

Historie

Navnet lavendel er afledt af det latinske lavare, der betyder "at vaske". Romerne brugte denne plante til duft deres bade, og også opdaget sine medicinske egenskaber. De introducerede det til Storbritannien i løbet af deres tidlige tider der. Dette børnerim, først trykt i slutningen af ​​det 17. århundrede, efter sigende bærer referencer dyrkningen af ​​denne urt nær London på det tidspunkt:

Lavender blå,
Dilly, Dilly,
Lavender grønne.
Når jeg er konge,
Dilly, Dilly,
Du skal være dronning.

  • Levender er en populær ingrediens i parfumer.
  • Lavendel er en duft findes i mange badesalt.
  • Lavender kan bruges i salatdressing.
  • Lavendel blomster.
  • Mænd bør undgå produkter, der indeholder lavendel olie, da det kan resultere i gynækomasti.
  • Lavendel olie anvendes som duftstof i boble bade og andre produkter.
  • Lavender olie anvendes som et antiseptisk og som en bestanddel i mange andre produkter.
  • Lavendel olie bruges til at gøre røgelse og andre aromatiske produkter.

© 2019 - zajacperrone.com| Contact us: webmaster# zajacperrone.com