Hvad er de forskellige anvendelser af stearinsyre?

Stearinsyre er en mættet fedtsyre, der har en enorm række anvendelser som ingrediens i fødevarer, kosmetik og industrielle produkter. Det udvindes af mange typer af animalsk fedt, vegetabilske fedtstoffer, og nogle olier. Det er også ofte bruges til at ændre konsistensen eller smeltetemperaturen af ​​et produkt, som et smøremiddel, eller for at forhindre oxidation. Alsidigheden og omkostningseffektivitet af syren gør det til en populær ingrediens i utallige typer af produkter, fra stearinlys og sæbe til lotion og margarine.

En af de mest populære anvendelser af stearinsyre er i produktion af stearinlys. Det er ofte brugt for at hærde voks og styrke stearinlys. Det har også en indvirkning på smeltepunktet for voks, bedre holdbarhed og konsistens af stearinlys. Af disse grunde kan findes i de fleste håndværk butikker i candle gør sektion.

Stearinsyre er også almindeligt anvendt i produktionen af ​​sæbe. Faktisk sæbe kan have været et uheld opdaget i den antikke verden med folk, der forsøger at udvinde olie fra animalsk fedt; denne proces var sandsynligvis svarer til, hvordan stearinsyre ekstraheres fra animalsk fedt. Sæbe fremstillet fra animalsk fedt, lider imidlertid den ulempe at have lav opløselighed i vand, hvilket kan resultere i en resterende film på badekar og hud. Derfor, snarere end som en primær ingrediens, denne syre anvendes sædvanligvis som et additiv. Det kan hærde sæber og give shampoo en boblende farve og konsistens.

I verden af ​​kosmetik, er stearinsyre anvendes til at danne et stabilt grundlag for deodoranter, lotioner og cremer. Det hjælper til at binde og tykkere produkter, så de overholder jævnt på huden og har en længere holdbarhed. Den omstændighed, at smeltepunktet af denne syre er godt over den menneskelige kropstemperatur tendens til at forhindre kosmetik køre og striber, når de anvendes i længere perioder.

Dette stof anvendes også i mange fødevarer, fordi det er stabilt under opbevaring og stegning. Mange margariner, smørepålæg og shortenings formuleres med det så godt. Selvom det er en mættet fedt, det synes at have ringe effekt på kolesterol i blodet. Grunden til dette synes at være, at en stor del af det omdannes til oliesyre, som er en monoumættet fedt.

Andre anvendelser af stearinsyre omfatte forebyggelse oxidering. Det er almindeligt anvendt til at belægge metalpulvere, såsom jern og aluminium, der anvendes i fyrværkeri, så de kan opbevares i længere perioder. Det anvendes også i nogle polermidler for at forhindre oxidation og rust, der kan opstå på metaldele af værktøj.

  • Stearinsyre findes i palmeolie, der ofte anvendes i håndlavet sæbe.
  • Stearinsyre er voksagtige flager er let opvarmet og anvendes som en emulgator i mange produkter.
  • Stearinsyre er en almindelig ingrediens i stick deodoranter.
  • De fleste kosmetiske produkter indeholder stearinsyre eller anden stabilisator.

© 2019 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com