Hvad er en Gibbon?

En gibbon er et lille primat indfødte til ekspansiv områder i Sydøstasien. Bebor de tropiske skove, er forskellige typer af arter omfattet af gibbon familien - Hylobatidae. Familien var engang adskilt i fire separate grupper, men er nu en del af fire anerkendte slægter, der omfatter Hylobates, Hoolock, Nomascus og Symphalangus.

På grund af deres unikke karakteristika, herunder manglen på en hale, Gibbon er en del af den abe gruppe kaldet mindre aber. I modsætning til de store aber, gibbons har flere abe-lignende funktioner. Mindre aber har tætte hårvækst og er mindre i størrelse end store aber som gorillaer. Deres lille størrelse gør Gibbons den mindste gruppe af aben familien.

De lange arme, ben, hænder og fødder af gibbon bidrager til sine agile akrobatik i overhead trætoppene. Deres lille statur, og kugleled, råd gibbonaber mesterlige luft bevægelse, kendt som brachiation. Springende fra en gren til den anden, kan Gibbons svinge spændvidder over 40 fod (12 m). Den gibbon størrelse og smidighed også give det mulighed for at manøvrere skovens baldakiner ved hastigheder på op til 35 miles i timen (56 km / t).

Gibbons vil variere i vægt og højde afhængigt af arten. Små arter, såsom den hvide udleveres gibbon, gennemsnit 7 til 15 pounds (3 til 7 kg). De største arter, den Siamang, kan nå vægte på over 20 pounds (9 kg). Gibbons gennemsnit 15 til 25 inches (6 til 10 cm) i højden med udelukkelse af Siamang, der kan overstige 30 inches (12 cm).

Et flertal af gibbon kost består af frugt og vegetation. Det er ikke ualmindeligt, men for en gibbon at gøre et måltid af små insekter, fugle og fugleæg. Dens akut evne i de faste træer tillader gibbon at nå frem til en bred vifte af fødevarer kilder.

Bestående af en voksen mand og kvinde, og deres unge afkom, gibbonaber lever i en territorial gruppe, der generelt har mere end seks eller syv medlemmer. De er en af ​​de meget få primater, der danner monogame par. Når unge er modne, vil de også finde en mage og skabe deres egen gruppe. Disse familie enheder vil forsvare deres grænser vokalt med forstærkede sange eller theatrics af høje lyde unikke for gibbon.

Fælles for primater, gibbonaber er socialt aktive i deres grupper. De ses ofte grooming hinanden eller sover sammen i træerne. I modsætning til de store aber, behøver gibbonaber ikke en reder til at sove, men snarere bruge grene til at sove enten alene eller med gruppemedlemmer. I naturen kan gibbonaber nå 30 år i alder, og kan leve omkring 10 år længere i fangenskab.


© 2020 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com