Hvad er polypropylenglycol?

03/20/2010 by admin

Polypropylenglycol (PPG) er en farveløs, lugtfri, viskos væske, der er en polymer af propylenoxid. Det er også kendt som polypropylenoxid. Der er en række forskellige former, som varierer i antallet af molekylære enheder i polymeren. Det er en bestanddel i mange husholdningsprodukter og kosmetik, og er almindeligt anvendt i industrien til fremstilling af andre produkter. Fra 2011, den vigtigste metode til fremstilling af denne kemiske kræver råvarer, der kommer fra den petrokemiske industri; imidlertid alternative metoder, der ikke er afhængig af fossile brændstoffer, der undersøges.

Den kemiske sammensætning af polypropylenglycol kan opsummeres som H (C 3 H 6 O) nOH, hvor C 3 H 6 O er propylenoxid, og n er antallet af forekomster af denne molekylære enhed - almindeligvis mellem 300 og 4.000. Den består således af gentagne enheder af propylenoxid med et hydrogenatom på den ene ende og en hydroxylgruppe (OH) gruppe i den anden. Et antal forskellige former for PPG er kommercielt tilgængelige. De er generelt navngivet i overensstemmelse med molarmasse - mere eller mindre svarer til antallet af propylenoxidenheder i polymeren, for eksempel PPG 425, PPG 1200 og PPG 4000.

I den normale fremstillingsproces, propylen - et biprodukt af benzin fremstilling - omdannes til propylenoxid. Denne forbindelse derefter polymeriseres under anvendelse af en stærk base, såsom kaliumhydroxid, som en katalysator. I forsøget på at mindske afhængigheden af ​​fossile brændstoffer, er alternative produktionsmidler søges. En foreslået fremgangsmåde involverer omdannelse af glucose fra majs til mælkesyre, som derefter kan anvendes med en kobberkatalysator til at syntetisere PPG.

I mange henseender, polypropylenglycol ligner polyethylenglycol (PEG) i dens egenskaber. Viskositeten af ​​de væskeformige stiger, og dets opløselighed i vand aftager med stigende molmasse eller molekylvægt. Den molære masse er afhængig af antallet af molekylære enheder i polymeren.

Mange af de anvendelser af polypropylenglycol vedrører dens fysiske snarere end kemiske, egenskaber, selv om dens lav toksicitet er en vigtig faktor i mange af dens anvendelser. PPG polymerer anvendes i mange kosmetiske og produkter til personlig pleje til at absorbere og tilbageholde fugt og som fortykningsmidler. Forvirrende kosmetik, Toiletry & Fragrance Association (CTFA) har sit eget system for akronymer for disse forbindelser - fx PPG-9 i dette system er PPG 425 i form af molarmasse. PPGs anvendes som skumdæmpningsmidler i mange industrielle processer - herunder fødevareproduktion, som smøremidler og i studiet af rheologi. De anvendes også til fremstilling af visse former for polyurethan, fleksible epoxyharpikser og strålingshærdelige overtræk.


Relaterede Artikler

© 2019 - zajacperrone.com| Contact us: webmaster# zajacperrone.com