Hvad er årsagen leverskader hos katte?

Leverskade i katte er forårsaget af mange lignende årsager leverskader i mennesker. Disse omfatter det overskydende absorption af toksiner i kosten, at leveren er ansvarlig for udrensning fra kroppen, og som katte ofte får gennem deres kost. Andre almindelige årsager er relateret til den naturlige ældningsproces, hvor leveren begynder at svigte, og forskellige typer af infektioner og cancer. En af de mest almindelige årsager til leverskader hos katte, men er idiopatisk fedtlever. Dette er en kompliceret begreb, der blot kan oversættes som et overskud af fedtvæv i leveren, som idiopatisk betyder en ukendt årsag, hepatisk refererer til leveren, og lipidosis refererer en lidelse i fedtstofskiftet.

Når nogen refererer til felin leversygdom som fedtlever, det er egentlig bare en catch-all udtryk til at beskrive det forhold, at en kat er stoppet med at spise og dette forårsager fedtvæv i kroppen, der skal nedbrydes i leveren til energi. Dette medfører, at leveren forværres yderligere, men det er sandsynligt bare en sekundær symptom på en underliggende årsag, der fik katten at stoppe spise i første omgang, såsom felin diabetes, urinveje eller luftvejsinfektioner. Når leverskader hos katte sker, er det bryder ud i op til 50% af tilfældene skyldes, at nogle tidligere underliggende årsag har bidraget til det over en længere periode. Overvægt og ældre katte er disponerede for både katte diabetes og fedtlever.

Hvis levertal bekræfter, at katten har felin leversygdom, behandlingen indebærer appetit stimulanser, specielle diæter, eller eventuelt indsættelse af et påfyldningsrør. Katte, der stadig spist noget mad ved dette punkt, og overleve de første fire dages behandling er meget sandsynligt, at komme sig inden for to til tre måneder. Den påfyldningsrør skal forblive i seks til otte uger, dog, og katten skal forblive hydreret for at prognosen at være god. Når katte får aggressive ernæringsmæssige behandlinger for en fedtlever, deres chance for helbredelse anslås til op til 90%, fordi en kats leveren er ikke meget effektiv til at nedbryde fedt i almindelighed og tilstand let kan behandles. Hvis en kat har stoppet spise helt, men eller det ikke modtager aggressive behandlinger, dens chancer for inddrivelse falder til mellem 10% og 15%.

Adskillige andre almindelige årsager til leverskade hos katte også findes, herunder en infektion kaldet cholangiohepatitis, hvor bakterier i tyndtarmen spredes til galdeblæren og leveren. Tegnene på leversygdom i katte med cholangiohepatitis kan være temmelig bred, og kan synes mindre, såsom nedsat appetit og depression. De kan også omfatte perioder, hvor katten bliver voldsomt syg og displays opkastning og diarré. Behandlinger for infektioner kan også indeholde en fodring rør, antibiotika, der skal tages for tre til seks måneder, og vitamintilskud, såsom vitamin E og marietidsel at hjælpe kattens lever helbrede over tid. I ekstreme tilfælde er stærke og risikofyldte immunsuppressive lægemidler ordineret såsom prednison til at styre naturlige immunrespons til relaterede tilstande såsom tarmsygdom, mens de andre behandlinger forbedre kattens generelle tilstand.

En anden væsentlig årsag til leverskader hos katte skyldes leverens manglende evne til at behandle toksiner opnået via tilsætningsstoffer i deres fødevarer, fra medicin eller husholdningskemikalier, giftige planter eller andre materialer, som katten har indtaget. Disse betingelser kan behandles gennem giftkontrolcenter praksis, at en dyrlæge beskæftiger. De kan være dødelig, hvis ikke fanget tidligt, da de er et tegn på akut leversvigt hos katte, versus langsigtede kroniske tilstande forårsaget af infektioner eller en fedtlever, der er mere gradvis i naturen.

Leverskade i dyr, såsom katte, hunde og andre pattedyr ofte løber parallelt med leversygdomme i mennesker. Leverkræft er generelt ualmindeligt hos katte, men kræft i andre dele af deres krop ofte spredt sig til leveren, især med alderdom og svigtende helbred generelt. En unik problem med kat fysiologi ikke fælles for andre pattedyr er forekomsten af ​​en portosystemisk shunt. Dette kan forårsage leverskade hos katte, fordi dens et problem, hvor blod kanaliseres forbi leveren i stedet for at blive behandlet af det, således at leveren ikke afgifte blodet. Sådanne shunts kan være til stede fra fødslen eller kan udvikle sig over tid, men normalt dukke op inden for det første år af en kats liv.

  • Overskydende absorption af toksiner i deres kost kan give leverskader hos katte.
  • I ekstreme tilfælde er stærke og risikofyldte immunosuppressive lægemidler, såsom prednison ordineret til at styre naturlige immunreaktioner.

© 2020 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com