Sådan dele en mappe i Windows Vista uden at flytte det til fælles mappe

En del af glæden ved at have et netværk at dele dine drev, data, printere og mapper. Vista fortæller dig, at hvis du ønsker at dele noget over dit private netværk, flytte den til den offentlige mappe. Men hvad nu hvis du ikke ønsker at gøre det? Du kan stadig dele indholdet af en mappe i Windows Vista uden at skulle flytte dem til den offentlige mappe eller andre steder.

Deling i Vista er ikke automatisk, og det er ikke let. På den anden side, det er sikkert. Hvis du vil sikre, at ingen andre computere på netværket kan se dine data, det er ret nemt: Bare fortæl Vista du har en "Public" netværk. Den pigtråd vises som magi.

Nogle gange vil du ikke ønsker at flytte en mappe til den offentlige mappe. Måske indholdet er store, og det ville tage for lang tid at flytte dem, eller måske du foretrækker din måde at organisere dine filer og mapper i stedet for Microsofts. Det er okay.

Så længe du bruger en administratorkonto, eller du har en standard konto, og du "egne" en mappe, kan du dele mappen - gøre det tilgængeligt for andre på din computer eller (hvis fildeling er aktiveret på din computer) gøre det tilgængeligt for andre på netværket. Du skal bare nødt til at hoppe igennem et par bøjler.

  1. I Windows Stifinder, skal du navigere til den mappe, du vil dele. Klik på det.

    En Del knap vises i menuen foroven.

    Sådan dele en mappe i Windows Vista uden at flytte det til fælles mappe

  2. Klik på knappen Del.

    Vista bringer op dialogboksen Fildeling, hvor du kan give tilladelse for andre at komme ind i mappen.
  3. Vælg den bruger, du ønsker at give tilladelse til, og klik på knappen Tilføj.

    Hvis du vil tillade alle på netværket for at komme ind i mappen, skal du vælge Alle. Vista tilføjer person (eller personer) til listen over tilladte og giver dem "Reader" (read-only) tilladelse.

    Husk, at folk stadig bliver nødt til at have adgang til dit netværk og vil fortsat være bundet af fildeling og adgangskodebeskyttet deling indstillinger, du etableret i dialogboksen Fildeling.

  4. Hvis du ønsker at øge tilladelsesniveauet for en bruger, skal du klikke på pil ned til højre for tilladelse og vælge et andet niveau; når du er færdig, skal du klikke på knappen Del.

    Sådan dele en mappe i Windows Vista uden at flytte det til fælles mappe

    En bidragyder er tilladt at ændre og slette filer; medejer kan også indstille tilladelser.

    Må ikke blive for kompliceret her. Husk, at du skal holde disse tilladelser opdaterede - hvis du ikke ændre dem, ophold de i kraft for evigt. Selv hvis du glemmer dem.

  5. Klik på knappen Fortsæt som svar på en Brugerkontokontrol-meddelelse.

    Når Vista er færdig, det giver dig en bekræftelsesmeddelelse, så du ved, at din mappe nu er ved at blive delt.
  6. Klik på knappen Udført.

    De nye regler for deling i kraft med det samme.

© 2019 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com