Hvad er Halal Yogurt?

Halal yoghurt er et mejeriprodukt fremstillet efter islamisk lov. Ligesom andre typer af yoghurt er halal yoghurt fremstillet ved fermentering af mælk ved hjælp af bakterier. Det leveres i en lang række former, som dens halal status ikke afgøre, hvilken type yoghurt det er, men kun de produkter, der anvendes til at skabe den. Det betyder halal yoghurt spænder fra almindelig yoghurt til cremet frugt yoghurt til traditionelle græske yoghurt.

Der er en række faktorer, der bestemmer, om en yoghurt er halal eller haram. Halal betyder lovligt og haram betyder ulovlig. Generelt betyder det, fødevarer må ikke indeholde svin produkter som kød, olie, fedt og gelatine, og de må ikke indeholde spor af blod, alkohol, ådsler eller kød slagtet i et ikke-islamisk mode.

Beslutte, om en yoghurt er halal eller ikke er en tricky forretning for folk, der er bare lære at shoppe for halal produkter. Selv når alle ingredienserne er opført, er det ikke altid muligt at vide om risikoen for krydskontaminering fra maskiner, der anvendes til fremstilling af yoghurt. En sikker måde en muslim kan være sikker på, at de fleste haram produkter er blevet udelukket, er at købe vegetar-venlige yoghurt. Disse vil helt sikkert ikke have blod, ådsler eller kødprodukter.

Nøglen til at sikre yoghurt er helt halal er ved at skabe en ny form for valle og mere specifikt ved hjælp af osteløbe enzym. Osteløbe er et enzym, fordøjer en motherâ € s mælk og er udvundet fra i slimhinden i en Calfa € s fjerde mave. Da koen ikke er blevet slagtet efter islamisk tradition, enzymet er haram. Producenterne har i stedet udviklet en række halal valle, som curdles ost og yoghurt på samme måde.

Samt hjælp halal valle, skal en halal yoghurt bruge halal gelatine, hvis det er at bruge gelatine overhovedet. Det betyder at bruge en gelatine ikke lavet af svin knogler. Igen vegetar-venlige gelatine er det bedst at bruge, og den mindst forvirrende fra en islamisk moralsk synspunkt. Yoghurt producenter, som søger at være halal kan også købe gelatine fra halal producenter, som garanterer gelatinen er fremstillet af knogler fra køer ofret til Allah.

Bortset fra disse faktorer, kan de fleste former for ikke-alkoholiske yoghurt være halal. De fleste yoghurt bruger søde produkter som karamel, chokolade og honning eller frugter som jordbær og bananer. De kan spises alene eller anvendes på måltider, så længe disse andre måltider også er i overensstemmelse med islamisk lov.

  • Halal markeder sælge en bred vifte af halal fødevarer, herunder halal yoghurt.
  • I en generel forstand, "halal" betyder "lovlig" på arabisk, og henviser til, at der er tilladt i henhold til reglerne i Islam.
  • Der er flere kriterier, der afgør, om en given yoghurt kan betragtes halal.
  • Halal yoghurt skal udarbejdes i overensstemmelse med islamisk lov.

© 2020 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com