Hvad er Halal Gelatine?

Halal gelatine er en type af gelatine, som er fremstillet af andre kilder, der i overensstemmelse med de forskrifter islamisk lov, som omfatter et forbud mod at bruge nogen svinekødsprodukter. Denne særlige gelatine udfører præcis de samme funktioner som normal gris-baserede gelatine. Halal gelatine er en vigtig del af fødevarer, kosmetik, fotografi og i skabelsen af ​​nogle typer af papir.

Når det kommer til fødevarer, der er acceptable eller uacceptable for muslimer at forbruge, to ord dukker op igen og igen: halal og haram. Halal betyder lovligt og haram betyder forbudt. Der er strenge regler for, hvordan dyr skal slagtes, og hvilke produkter kan ikke finde deres vej ind i fødevarer. Gelatine udgør en særlig interessant spørgsmål for halal kost, da det ofte er udvundet af knogler og skind af svin.

Der er to punkter i debatten om, hvorvidt gelatine er halal. Først, hvis gelatinen anvender svin knogler, så er det ikke automatisk halal. Det andet punkt er potentielt mere tåget. Muslimer er forbudt at spise ådsler, og hvis knoglerne ikke tæller som ådsler, skal de være fra et dyr slagtet efter islamisk lov.

Halal status af gelatine er et vigtigt punkt for muslimer fordi et stort antal af desserter, samt nogle andre fødevarer, der indeholder gelatine. For eksempel skal en muslim mener to gange om desserter såsom is, cheesecakes og parfaits medmindre de indeholder halal gelatine. Det samme kan siges om mange kager, chokolade, buddinger og slik. De eneste måde muslimer kan foretage visse produktet indeholder halal gelatine er, hvis det specielt er stemplet som halal.

En måde for muslimer at være sikker på, at gelatine er halal er at købe vegetar-venlige gelatine. Et stort antal produkter har konverteret deres produktionsmetoder for at bruge vegetar-venlige gelatine for at udvide appellen af ​​deres produkter uden at skulle drastisk ændre selve produktet. Det betyder vegetar-venlige desserter ligesom cheesecakes og is vil indeholde halal gelatine.

Et andet alternativ er at købe gelatine fra bestemte halal gelatine producenter. Disse gelatiner kan foretages fra køer ofret til Allah eller planter uden svinekød forurening. Halal gelatine produkter er begrænset, men til stadighed forsket.

  • Halal markeder sælge en bred vifte af halal fødevarer, herunder halal gelatine.
  • I en generel forstand, "halal" betyder "lovlig" på arabisk, og henviser til, at der er tilladt i henhold til reglerne i Islam.
  • Halal mad må ikke indeholde svinekødsprodukter.
  • Halal Gelatine skal fremstilles fra kilder, der er godkendt af islamisk lov.

© 2020 Zajacperrone.com | Contact us: webmaster# zajacperrone.com